pondělí 20. března 2017

Královna alobalů

Ta zvláštní atmosféra u kadeřníka. Nejde jenom o vlasy, je to celý soubor rozkoší, zvláštního klidu, nahodilých konverzací a časopisů o módě. Nastal ten správný čas, kdy mi vlasy přesahují přes uši a stříbrňáky v pěšince hází prasátka po celé koupelně, to je znamení, že je potřeba sestřihnout a dobarvit. Přede mnou je na řadě pán, mluví s přízvukem, laškuje s kadeřnicí, ona se hihňá, slyším jenom útržky, hlavně tedy toho, co říká ona: "Ale vy máte husté vlasy... ne, nejste zas tak šedivej, některý ženský za to tady platí těžký prachy, aby byly šedivé, to je teď v kurzu... obočí nechcete zastřihnout? .. jo pěstujete.. hihihi."

Přicházím na řadu já, barva, tlachání, klídek, klasika. A nastává ten okamžik, kdy se mi dostává do rukou módní časopis. Je to zvláštní, čím jsem starší, tím mi tyhle časopisy připadají směšnější. Je to velká reklamní brožura, vlastně ani v něm nic ke čtení není, jen se prohlíží obrázky. Abych jim nekřivdila, čtou se tam ceny a značky oblečení, kabelek, šperků a kosmetiky.

pixabay.com/khfalk


Říkám si, že se vzdělám v líčení. Píšou, že máme popustit uzdu fantazii a zároveň že v jednoduchosti je síla, takže z tvářenky si máme udělat oční stíny. Na fotce to vypadá stylově, modelka vypadá jak když si opařila oči, zrovna právě nakukovala do rychlovarné konvice, jestli už se voda vaří. Prohlížím dál, zaujala mě fotografie koženého modelu, modelka má zakryté koženým černou kombinézou jen jedno ňadro, druhé je volně ložené v prostoru, bradavka je zakrytá kouskem alobalu. Připadá mi to velmi kreativní a upadám do snění, dívám se do zrcadla a vidím ten můj kulaťoučký obličej, na vlasech alobaly, krasavice na pohled. Nanáším si tvářenku na oči, abych se vyrovnala svou krásou světovým topmodelkám. Sním dál, představuju si na sobě ten kožený model, s jedním alobalovým prsem venku. Úchylná myšlenka, kouknu kolem sebe jestli není v okolí někdo, kdo by dokázal číst myšlenky a sním dál, kráčím po molu, kroutím zadkem, kulím ta rudá očiska, odhalené ňadro se bimbá vzduchem, jsem topmodelka, publikum volá:

"Pojď! Pojď! Pojďte.. Pojďte si mýt hlavu... Haló, už je čas, umyjeme hlavu!"

Probírám se ze snění, už jsem zase zpátky ve vytahaném triku a roztrhaných džínách, alobal už mám jen na hlavě, rozpačitě se usmívám na kadeřnici a říkám si, že je ten náš svět celkem fajn, jsem ráda, že si neumíme číst myšlenky, protože za moje myšlenky bych šla minimálně do blázince. Myje mi vlasy, masíruje mi hlavu, je to žůžo, upadám do transu, jsem zpátky na molu, publikum tleská, já se nakrucuju, jsem modelka, jsem topmodelka, jsem královnou všech alobalů, jsem vládkyní všech tvářenek na očích... takže tak.

8 komentářů:

  1. Teda, Ty si to umíš správně užít...:)
    Já jen trapně barva, stříhání a jdu domů.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky v kadeřnictví s oblibou listuju časopisy, má to svoje kouzlo

    OdpovědětVymazat
  3. Tleskám. A tiše závidím. Moje máma je kadeřnice, takže barvu, stříhání i melíry s oblibou dělá na chodbě před šatní skříní. Uklidit to potom musím sama, umýt si hlavu v předklonu nad vanou a na oplátku jí pak ještě nabarvit kořínky

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle je super napsané! Hrozně mě to pobavilo, takhle já bych zážitek z návštěvy u kadeřnice nepopsala, nehledě na to, že mi to připomnělo, že bych taky potřebovala být královnou alobalů, protože už mi to začíná nechutně odrůstat.

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: A taky si vždycky říkáš, co jsi ušetřila, když je nekupuješ..?! Já ano a mám velkou radost...

    OdpovědětVymazat
  6. Já byla u kadeřnice asi čtyřikrát, možná pětkrát.
    Na trvču, na krátko, na trvču, na krátko a jeden svatební, prosím
    Je to kadeřnice mojí maminky a holky žvaněj. Máma s ní probírá kde co, nejlíp ovšem intimní život svých dětí...
    Po čase jsem s hrůzou zjistila, že moje maminka má úplně stejný účes, jako maminka drahého a velmi nenápadně jsem sondovala, kam si na to chodí.
    No jasně, kadeřnice na druhém konci města, moje bydliště, bydliště mé tchyně i kadeřnice, úchvatný rovnostranný trojúhelník.
    Jak se tam, kruci, mohly obě dostat?
    Dlouho jsem váhala, jestli to mojí mamince prozradit, že by pak třeba aspoň můj intimní život držela na uzdě, ale pak mi došlo, že by zas vyzvídala
    No a pak se to profláklo a ano, maminka už při každé návštěvě kadeřnictví vyzvídá.
    A můj intimní život ještě přikoření, aby se to mé tchyni vážně určitě doneslo

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní článek, ještě pořád se směju, díky   

    OdpovědětVymazat
  8. Jé já jsem tak rád, že mi stačí už jen 5 minut na sestřih šedin jednou za půl roku.

    OdpovědětVymazat