úterý 10. ledna 2017

Charlie Chaplin Škodovka

A je to tady, jedeme vybírat náhradníka za zesnulou kočku. Sepsali jsme podle internetových stránek útulku jména koček, která podle popisu vyhovují do domácnosti, kde je lehce rušno. Naše požadavky se týkají zejména psychiky kočky, musí to být odolný jedinec.

V autě školím děti, co budou a hlavně nebudou dělat v útulku, vyhrožuju jim, že to je zkouška, jakmile se paní z útulku nebudeme zamlouvat, odneseme si leda tak gumovou myš. Kvítkovi se pomyšlení na gumovou myš líbí, ale o trochu víc si přeje tu kočku, tak se snaží.

Vítá nás třínohá kočka ještě venku, děti se na ní vrhnou, kupodivu se s nimi mazlí, byť jí prý o nohu připravily právě děti, které na ní uvázaly provázek. Po očku koukám, jestli v dohledu není žádný provázek a doufám, že moje děti nebudou mít žádné hloupé nápady.

V útulku je kolem osmdesáti koček, celkem rychle jsme pochopili, že my si nevybíráme kočku, ale odevzdaně čekáme, která kočka si vybere nás, vyplní s paní papíry a bude si nás moci odnést v přepravkách domů. Některým, zejména těm starším, jsme vysloveně nesympatičtí, ti se ani neobtěžují se na nás podívat. Mladší koťata se na nás nadšeně vrhají ze všech stran.

Povídáme si s paní, je to řehole takový útulek. Mezitím se děti postupně ptají, jak se jmenuje všech osmdesát koček. Samozřejmě si to nikdo z nás nezapamatuje, takže se ptají další hodinu průběžně stále dokola. Všímám si, že se mi o nohy stále otírá a je neodbytný jakýsi malý Hitler s knírkem. Prý se jmenuje Forest, ale všichni mu říkáme Adolf. Jede s námi. Dostaneme školení, jak doléčit uši a jaké všechny nemoci existují. "To je snad lepší nevědět", říkám paní a koutkem oka sleduju Zoru, která zrovna pusinkuje kotě a Kvítka jak prozkoumává technologii závěsu dvířek kočičího záchodu.



V autě usuzujeme, že Adolf není moc korektní jméno, volíme jméno Charlie Chaplin. Kvítek řve, že je to holčičí jméno a chce, aby se jmenoval Škodovka. Protože nám zbývá ještě hodina cesty a Charlieho chceme ušetřit řevu hned v počátku jeho adopce, schvalujeme společně jméno Charlie Chaplin Škodovka a všichni jsou spokojení.

Hned druhý den běžím do obchodu pro kočičí záchod - ten zavřený typ, v domnění, že se vyčůral na gauč, protože chudáček nepoznal, že to šedé nízké, kam jsme ho už desetkrát postavili, je záchod. Vybírám totéž stelivo a tentýž záchod, na který je asi zvyklý z útulku. Hezky mu to tady všechno naaranžujeme a on si očichá oba záchody a jde na ten nízký samozřejmě. Později opět velmi rychle chápeme, že chcaní na gauč je vyjádření nelibosti.. podruhé přidřepává, když vytahuju žehlící prkno. Tak jsem dožehlila, říkám radostně Zdendovi, když budu žehlit, budeme mít pochcaný gauč, to opravdu chceš? Takže ode dneška nežehlím, kocour na gauč už chcát nechodí a všichni jsme šťastní.

Bydlíme u něj 4. den a rychle si nás ochočil. Napsal e-mail do útulku, že se má dobře, projel co je nového na facebooku a teď kouká na televizi a líně přežvykuje uchošťour. Jakmile mu dám tento článek k autorizaci, vyjde na blogu.


Kočkám zdar.

11 komentářů:

  1. Děkuji, děkuji a děkuji
    Jsem na cestě do postele, ale opět jsem Tvému psaní neodolala.
    Koukám, že mi unikl ještě jeden článek, jdu na něj a pak už vážně spát

    OdpovědětVymazat
  2. Fakt nádhera, přijdu pozdě do práce...:)
    Jak na něj teda voláte...teda jestli vůbec, jestli nevolá jen on na vás.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak si ted rano tak projizdin Facebook a co nevidim. Hele, dyt to je Charlie Chaplin Skodovka! Ale pri psani zpravy do Slunicka jsi to jmenu trosicku zestrucnila
    Spoluzacka z gymplu ma doma zrzka Vincentka ze Slunicka, likovala ti prispevek a mne se to zobrazilo na zdi, to jsou nahody :)
    At Vam dela Adolf, teda Charlie, radost i jinak, nez tim, ze nesmite zehlit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je nádherný, je k zežrání a přeju, aby jste se všichni našli, on už si vás našel!
    U nás doma jsem trénovali nový záchod takto: nejdříve se odstraní horní část záchodku, kočka má výhled a čůrá.
    Po nácviku tohoto kroku přiděláme , zhruba po dvou týdnech, horní část zpátky a necháme pouze odstraněný vchod do záchodku.
    Když zvládneme i toto, sestavíme celý záchod a čůráme.
    Žádná kočka mi nikdy nic neochcává...pouze v případě nemoci a to vím, že je malér.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: nemáš zač, nemáš zač, nemáš zač [2]: voláme na něj čiči.. jak originální, že..[3]: ano,  přízvisko škodovku jsem zatajila, protože jsem chtěla v útulku zachovat jejich představu o nás jako o slušné a normální rodině, mají naší adresu, což mě nutí k jisté pokoře[4]: dík za tip, na záchody chodí už na oba, jak na krytý (který má ale zvedlá dvířka, tak na nekrytý, od té doby už nebyla žádná nehoda, fakt to bylo stresem, bylo vidět, že byl z toho prkna fakt vypsychlej. Teď je už víc v pohodě, tak snad už je to na dobré cestě. My jsme hlavně udělali tu chybu, že jsme záchod měli v koupelně, kam se bál, takže teď máme všechno v obýváku a je to v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně, je to o stresu, o změně prostředí.
    Náš Edík má deset roků a je takový tradiční, jak se něco změní, okamžitě reaguje negativně, většinou omarodí, je to tak trochu autista. Takže když jsem poprvé koupila zavřenou toaletu, omarodil.
    A tak jsme začali postupným sestavováním a nakonec to přijal.Když jsem donesla domů novou kočku, omarodil.
    Váš Škodovka - junior to dá a budete spokojeni.
    Co se týče jména, před chovatelkou jsme taky tajili, že Rozince říkáme slečna Farkašová / když přišla z chovu, byla šíleně hladová, jako malý cikán /.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Jo tak proto slečna Farkašová
    Já si asi začnu sepisovat, všechny způsoby, jak Ketynku nazývám. To ani nepřemýšlím, to padá samo. Třeba vopičinka nebo panďulka Je to ženská mnoha tváří!
    Já vždycky když čtu, jak kočky strašně snášej jakoukoli změnu, tak chápu, proč já se narodila jako člověk psí. S naším kočovným životem bychom si mohli akorát zřídit kočičí hřbitov Za tohle panďulku miluju, za to, že je to vlastně úplatná mrcha a za párek by se odstěhovala i na rovník, i na Severní pól

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle je článek na titulní stranu a ne "býci v koridoru"..

    OdpovědětVymazat
  9. Přidal jsem svůj blog do oblíbených

    OdpovědětVymazat
  10. Haha, "Napsal e-mail do útulku" Kočičkám v novém prostředí pomáhají kozlíkové kapky, kterými se prostředí potře - snižuje jim to stres a zvyšuje pocit pohody, nemají pak potřebu močit kam nemají.

    OdpovědětVymazat
  11. Tady se chodím zasmát Číčoun je nádherný, ať ho nezlobíte

    OdpovědětVymazat