neděle 23. října 2016

Jak nasrat lidi v open space

Pracujete tam taky? Já jo. Asi rok trvá, než si zvyknete, ale jakmile se naučíte nevnímat hluk, je to celkem zábava. Zejména pokud vás baví provokovat své okolí. Mám pro vás pár tipů, jak opravdu vytočit své kolegy v oupn spejsu.


Mobil- samozřejmě nastavte co nejhlasitější vyzvánění, byť jste 5cm vedle telefonu, ať každý slyší, jaký pěkný song tam máte, doporučuji hity od Helenky Vondráčkové, Míši Davida, nebo DJ Boba.

Sluchátka - je to fajn věc, když potřebujete chvilku soustředění, pusťte si cokoli pořádně to osolte, ať si to užijí i ostatní.

Okna - větrejte! Otvírejte okno aspoň 2x za hodinu, naštvete tu část kanceláře, co je věčně zmrzlá. Když budou nadávat, doporučte jim zajít do kantýny na polívku, teplý čaj, obléknout si bundu.. fantazii se meze nekladou.
- Nevětrejte! Ani i když ostatní skuhrají, že nemůžou dýchat, že jim je horko, prostě to okno neotvírejte, vymluvte se na smogovou situaci, vynadejte okolí, že má příliš vysoký tlak a ať už to kafe nepijí, nekouří atd.

Soukromé telefonáty - během pracovní doby mějte dlouhé hovory s miláčkem, s dětmi, s maminkou, tchýní, ségrou, kýmkoli, povídejte si třeba i s těmi chudáky co dělají krátké monitorované hovory.

Jídlo - jezte pravidelně v malých dávkách, nenamáhejte se jídlo sníst v kuchyňce nebo v kantýně, přineste si ho hezky ke stolu a jezte ho velmi pomalu. Doporučuji ryby, nivu, cokoli s čerstvou cibulí, česnekem, na syrečky si troufne skutečný odborník, ale kupředu!

Vtipy - buďte "hrozně vtipní" povídejte vtipy, dobírejte si ostatních, smějte se, hodně hlasitě, zejména těm vlastním vtipům.


Konferenční hovory - má-li některý z vašich kolegů hovor, mrkněte na ostatní, přibližte se co nejblíže k němu a povídejte si o tom, jaký byl víkend, vyprávějte vtipy, hlasitě se smějte, nebo když dojdou nápady, prostě ho jen poslouchejte a smějte se jeho špatné angličtině.

Hluk- Cokoli děláte, dělejte to hlasitě. Přijde mail? Hlasitě na něj sprostě nadávejte, nebo ho aspoň celý čtěte hodně nahlas. Spadl zase sap? Zařvěte tak, že si zbytek kanceláře čůrne do židle. Bouchejte dveřmi, občas hoďte sešívačkou do zdi, bouchněte pěstí do stolu, nebo si zpívejte. Zpívání je skvělá věc.

Zpěv - zpívejte si, broukejte si, ideálně máte-li sluchátka na uších, k maximálnímu vydeptání je vhodné zvolit jednu melodii, kterou budete své kolegy deptat každý den po celý rok. Pokud se domluvíte s více kolegy a každý bude zpívat jinou melodii ve stejnou dobu, efekt je maximální.

Buďte šťastní - navzdory celkové náladě udržujte svou dobrou náladu a optimismus, tím vytočíte těch pár duší, které jste doposud nezvládli vytočit předchozími radami.

Pokrytí by mělo být 100%, máte-li ještě nějaké drahocenné rady jak naštvat své kolegy, pište, volejte, vyzkouším.

Vaše Helga

31 komentářů:

  1. Myslím, že to máš pořešený maximálně, žádnou skulinu jsem nenašla...

    OdpovědětVymazat
  2. S kolegou si házím gumovým míčkem uhlopříčně přes oupnspejs...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle sedí perfektně! Oupenspejs je zlo!

    OdpovědětVymazat
  4. Zlatej kancl pro tři, kterej mám sama pro sebe

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za nápadité typy. S tím zpěvem to vyzkouším, mohlo by to fungovat.

    OdpovědětVymazat
  6. Já nevím,ale mě to spíš příjde jako typy,jak brzo dostat přes držku

    OdpovědětVymazat
  7. A to pak musí být radost chodit do práce, když tam jsi za nahluchlýho idiota žeroucího smradlavý jídlo, kterýho všichni nesnášej.

    OdpovědětVymazat
  8. Dělám v Open Space a nijak mi to nevadínormálně tady žeru a nikomu to neva

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Teď jsem to chtěl napsat. Takového člověka bych asi mlátil tyčí po hlavě

    OdpovědětVymazat
  10. Jo, zadělat si na založení "fanklubu" to umím taky.http://alka-fejetony.blog.cz/1703/ja-si-umim-udelat-kamose

    OdpovědětVymazat
  11. Mně se osvědčil zpěv, zhasínání světel a nastavování klimatizace na chlazení. Za odměnu mám teď tři dny homeofficu

    OdpovědětVymazat
  12. Bože to je úžasný článek Úplně bych s chutí tohle vše teď udělala Sice tam nepracuji, ale po dočtení tohoto článku to přesně vidím, jak bych je tam všechny dokázala strašně moc deptat xD

    OdpovědětVymazat
  13. Sice nedělám v Open Space, ale v laborce, kde jsme čtyři a tam je občas dost podobné. Sem tam, ze sebe rosteme vzájemně Mimo téma: Moc se mi líbí ta fotka co máš v záhlaví. Kdes ukořistila toho hrošíka?

    OdpovědětVymazat
  14. Joo, v open space je fajn. Kolegové to ale mají rozdělené-jeden větrá, druhý nevětrá, další telefonuje a ostatní střídavě křičí, smějou se a zpívají. A pak jsem tu já-já svačím sýrové těstoviny.

    OdpovědětVymazat
  15. Ty hade! Z tebe musejí být teda kolegové nadšení     Já bych si na ten kravál asi nezvykla - docela stačí sestřička, která čučí na bednu 24/7 a samozřejmě to řve přes celý byt. Doporučuji během učení.   

    OdpovědětVymazat
  16. Špatné není ani pěstování omamně vonících květin v květníku na okenním parapetu. Doporučuje deset z devíti alergiků!

    OdpovědětVymazat
  17. [7]: neboj, to jsem tak posbírala střípky neduhů všech z kanclu, já jsem celkem hodna[6]: to zajisté, ale my si přes držku nedáváme, my to napíšeme na blog

    OdpovědětVymazat
  18. [13]: dík to se kdysi dostávalo v albertu k nákupu, a někteří byli hrozně hladovi

    OdpovědětVymazat
  19. [11]: ale to není špatná strategie

    OdpovědětVymazat
  20. S kolegy nemáme vyloženě typický openspace, ale je nás v jedné kanceláři 10. Pořád tam něco lítá, semtam někdo zanadává nebo se začne smát, nebo prostě přijde a musí druhému nutně teď hned ukázat cool video. A víš co? Ono je to vlastně super. Nechtěla bych mít kancl pro sebe, tohle mě baví.

    OdpovědětVymazat
  21. Zásadně nikdy za nikým nechoď. Jakmile s někým z prostoru potřebuješ mluvit, stoupni si a pořvávej na něj od stolu. Čím je kolega dál, tím líp A telefonní rozhovory neomezuj jen na soukromé, i s těmi prscovními se procházej po celém kanclu, mluv hlasitě a ideálně k tomu ještě rozkládej volnou rukou.

    OdpovědětVymazat
  22. Gratuluju.
    Ovšem Bára nemá koule na to, aby nechala původní název článku...
    A hele přibyly smajlíky...

    OdpovědětVymazat
  23. Ten hluk xD. Ale podľa mňa najlepšie je udržanie dobrej nálady, tým asi najmenej vytočím ľudí, a ak hej, je to ich chyba.

    OdpovědětVymazat
  24. to všechno praktikuješ sama? nebo jsi jen sesbírala almanach těch nejosvědčenějších metod? :)

    OdpovědětVymazat
  25. A nejhorší je, když takový lidi nechají větrat v kanceláři celý den a jejich odpověď proč nemůžou zavřít je ta, že by se tam udusili vydýchaným vzduchem a nikomu nevadí, že nejvíc průvanu jde zrovna na člověka který je v kanclu nejvíce teplomilný Stačí jít ráno do práce, vidět, že okna už jsou otevřená od rána, bez ohledu na to, jestli je venku -14 stupňů Čím větší zima venku, tím líp!

    OdpovědětVymazat
  26. [22]: dík, ale není moc k čemu, psala jsem Báře maila, páč jsem si přečetla nový způsob výběru článků na titulku..  líná huba.. takže i když zvolila lehčí název, rozhodně nenadávám, jsem ráda, že tam jsem , i když ta původní radost, když byl člověk vybraný bez tlačenky to nenahradí

    OdpovědětVymazat
  27. [25]: tak na to tam máme ustálenou frázi, když někdo nadává, že je mu zima, říkáme "dej si rohlík".. prostě nedostatek energie no

    OdpovědětVymazat
  28. [21]: to je přesný, to je taky pravda

    OdpovědětVymazat
  29. [24]: je to sbírka všech poznatků, něco třeba sere i mě, co dělají ostatní. Po napsání tohoto článku za mnou přišla jedna kolegyně a říkala, že se v pěti bodech poznala, že se hrozně omlouvá

    OdpovědětVymazat
  30. To s tým vetraním je fakt dielo. U nás vetrali (iba ženy) natoľko, že vetrali aj na dámskom. Teraz nevetrajú, lebo vetrali v najväčšej zime (okno nie na vetračku ale na plné pecky) a stavila by som sa, že za tým náhlym neotváraním okien a nevetraním je to, že nie som jediná, čo chytila buď zápal vaječníkov alebo močových ciest... za to vetranie bez rozumu by som kopala do zadku.
    Ale do tvojho zoznamu by som pridala jednu vec. Privedenie si nevychovaného psa do kanclu, a nechanie ho behať po celom kancli nech obťažuje všetkých naokolo a ak po niekom šteká, alebo na niekoho vybehne? No a? Tváriť sa, že to nie je môj pes.

    OdpovědětVymazat
  31. [30]: Ach, jak já ti rozumím, ohledně toho větrání na dámských toaletách

    OdpovědětVymazat