čtvrtek 10. června 2021

O hovně

Po dlouhé době se mi ozval můj výživový exporadce, že možná přišel na kloub mojí záhadě  (sportuju, jím dobře, ale pokles váhy se zastavil). Jestli prý mám v pořádku střevní mikroflóru. Podle nejnovějších průzkumů stojí za všemi lidskými neduhy mikroflóra.  Pustila jsem si přednášku Radkina Honzáka a Radkin to taky říkal. A když to říkal i Radkin, tak na tom musí něco být. Střeva jsou druhým mozkem. Je třeba o ně pečovat. Po dalších mnoha rešerších na odborných stránkách jako bleskprozeny.cz a idnes.cz jsem ubila myšlenku, že je to jen tahání peněz z lidí a šla do toho. Výsledek bude jasný, podle Radkina jsme si všechny bakterie vybili antibiotiky a průmyslově zpracovanými potravinami. Dostanu pár probiotik a začnu zázračně hubnout. 

Jak to probíhalo.  Ano, odebírá se kousek toho, co si myslíte. O velikosti lískového ořechu, ani víc, ani míň. Překvapila mě sofistikovanost celého procesu, i tak ponižující a nechutná akce se rázem proměnila ve vědecký výzkum, toaleta se proměnila v laboratoř a s doslova zatajeným dechem jsem provedla co se provést mělo. Akce musela proběhnout zcela tajně, Zora by už asi zájem nejevila, ale jakmile by Kvítek zjistil, že dělám takovou zajímavou věc bez něj, bylo by zle. 




Objednala jsem si odvoz vzorku kurýrem. Bála jsem se že přijede "diskrétní" vůz s nápisem ve stylu "vaše ho.na, naše radost", naštěstí to bylo jenom GLS bez podružných nápisů.  Předání proběhlo rychle, bez očního kontaktu a zbytečných slov, snažila jsem se tvářit ležérně,  že odesílám rtěnku nebo parfém. 

One month later..

Se zatajeným dechem otevírám výsledky, zřím jak moc mrtvé jsou mé útroby, kolik peněz ještě zasyčí v průmyslu s potravinovými doplňky a hle, padá mi myš z ruky: "Váš lacto-bifi věk je 0-1 let"  Jinými slovy mám bakterií na rozdávání, tímto nabízím svůj materiál pro případné zájemce, protože prý frčí i transplantace stolice, kdy se nezdravému jedinci transplanují ehm bakterie zdravého jedince. 

Radost z výsledků a hrdost na mé nové kámoše bakterie se mísí se zklamáním, že prostě musím bojovat sportovat a nežrat dál, zázraky se nekonají. Ale musím přiznat, že si kvasím zeleninu a piju kefírové mléko, asi to k něčemu fakt je. 

Takže tak,

Stolici a kvašení zdar,

Vaše Helga




12 komentářů:

  1. Husty, to jsem vubec nevedela, ze je neco jako lacto bifi vek. Kazdopadne mali kamosi se ceni, pry jich v sobe mame desetinu vahy! Tak jestli ti ty kila navic nedelaji oni:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude ono! Mám jich asi pětinásobně víc, než mají soudruzi v tabulkách, takže u mě bakterie logicky tvoří 50% mé celkové hmotnosti, a jsme doma! Nejsem tlustá, mám jenom hodně bakterií :D

      Vymazat
  2. To je dobře, že výsledky jsou v pořádku, netušila jsem, že se dají udělat takové testy doma a pak se to někam posílá :D Po tom co jsem naposledy dobrala antibiotika taky užívám pravidelně probiotika, a cítím se fajn :)

    OdpovědětVymazat
  3. Frajerka každým coulem :-D.
    Zatím jsem ve fázi omezování, tj. raději méně jídla, abych si mohla dát nějaký chlast.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ve fázi omezování jídla i alkoholu jsem už čtyři roky, blbý je, že když nežeru a nechlastám, tak si akorát držím váhu stejnou, ale jakmile se dvakrát najím pořádně, už to leze nahoru, mrcha jedna, já to jednou ale zlomim, musím..

      Vymazat
  4. Tak takový článek o takovém tématu bych nevyplodila, ani kdybych se snažila, skláním se a závidím.To je opravdová literatura...Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že jo? :D psala jsem to s vidinou minimálně ceny Magnesia Litera a cítím, že je to mé vrcholné dílo

      Vymazat
  5. Wau, gratuluju! Co se týče stravy, dost mi pomohla makrobiotika, mám lepší zažívání a schodila jsem i pár kilo. Teď už mi váha taky stagnuje, ale vím, že se málo hýbu, tak se nedivím. Rozhodně si myslím, že není dobré hladovět nebo si něco odpírat, je dobré se pořádně najíst, ale hodně záleží na složení potravy. Hodně se inspiruju na stránce jimejinak.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na makrobiotiku už nemám koule, ale ráda bych se dopracovala k nějaké přirozené střídmosti

      Vymazat
  6. Tak to je zajímavéééééé ale:) že bych zkusila svoje? :P

    OdpovědětVymazat