úterý 29. ledna 2019

5 důvodů proč rodit

Možná si to neuvědomujeme, ale takový porod změní navždy pohled ženy na běžné životní situace. To co se vám zdálo před porodem jako fatální a neřešitelný problém, po porodu přestanete absolutně řešit. Sepsala jsem pět nesporných výhod porodu, možná si to nechceme připustit, ale je to tak, porod je výhodná záležitost.

1. Výhoda: Posera bolínek
U zubaře musíte ležet téměř v narkóze, aby vás zubařka mohla v pohodě odvrtat? Když jdete na odběr krve, kolabujete? Nebojte se, s porodem už vám žádná bolest nebude připadat dost děsivá, hrozná, nevydržitelná, nepřekonatelná. Po porodu se v klidu stanete dárcem krve a necháte si vrtat zuby bez umrtvení a budete na sebe hrdí, opravdu!

2. Výhoda: Estetický sobeček
Řešíte na sobě každou nesouměrnou pihu? Trápí vás, že pravé prso je o centrimetr níže, než to levé? Jeden zub je křivější než ostatní, vlasy se na jedné straně kroutí jinak, než na straně druhé a ještě k tomu máte tři strije na pravém stehnu? To také s porodem skončí, rázem máte obě prsa o dvacet centimetrů až půl metru na jiném místě, zuby jsou vlastně docela dobré a strije se rozšířily na břicho, nohy, ruce, prsa a možná i záda. Budete se těšit nad každou svou nedokonalostí a radovat se, že čerta máte zhruba stále na stejném místě.

3. Výhoda: Stydlivky
Předporodní přípravy a porod, to je něco jako jeden dlouhý návštěvní den ve vaší jeskyni, který ale nocí nekončí. Dívá se vám tam každý, sahá vám tam jakýkoli kolemjdoucí, dokonce máte chvílemi pocit, že si do vás hrábly i uklízečky. A když podepíšete souhlas s návštěvou mediků při porodu, poštěstí se vám dvacetičlenné obecenstvo zírající do vašich útrob. A jaká je výhoda ptáte se? Od teď už se nebudete stydět, když vám omylem někdo vleze na záchod, přestanete u kabinek v obchodě řešit netěsnící závěs. Studí vás u jezera mokré plavky a nikde ani křovíčko? Prostě to shodíte, lidi nelidi. A když se stane nějaká ta vykoukávací/vypadávací/vyhrnovací nehoda, žíly vám to neutrhá. Ze stydlivky klidně i striptérkou. Jaký posun v životě ženy.

4.Výhoda Žádný rozměr vás nerozhází
Tuto výhodu asi nebudu rozvádět, nechť si to každý vyloží jak potřebuje.

5. Výhoda: Výsledek
A pro samý humor bych zapomněla na docela taky důležitou výhodu porodu. Máte miminko, jste rodičem a to už vám nikdo nikdy neodpáře. Staráte se, běháte, koupete, vaříte, vychováváte, strachujete se, nespíte, vozíte, ohříváte, taxikaříte, děláte úkoly, chodíte na schůzky, škrtíte puberťáka (svého vlastního), pomýšlíte na euthanasii.. (svoji vlastní) (sorry Pade, jsem tě trochu vykradla) a tak se stane to, že vlastně ani nemáte čas už řešit, že jste se někdy styděli, že jste brečeli u zubaře a kolabovali při odběru krve. Svět se zrychlí, zeměkoule se točí jako káča, dny jsou jako vteřiny, ale vám to všechno konečně dává smysl a stydíte se, jaké pí.oviny jste dokázali řešit.

Samozřejmě všechny jmenované vlastnosti jsou silně individuální a mnohé z nás nepotřebují rodit, aby nabyly vyčtených výhod. Zajisté moho žen neřeší každou nesouměrnou pihu či striji .. muhehe dělám si srandu, řeší, a kdo tvrdí, že neřeší, tak řeší dvojnásob. Tak doufám, že nám ta porodnost hezky stoupne po tomto článku a ráda bych do budoucna obdržela fotografie dětiček, které vznikly po přečtení toto článku.

Plození a rození zdar.

Helga

10 komentářů:

  1. No, zrovna jsem se chtěla ohradit, že puberťáka doma ještě nemáš....

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pokud bych náhodou nechtěla rodit, mám pocit, že tento článek mě k tomu přemluvil
    A až budu na tom porodním sále, doufám, že Tvá slova budu mít vytištěná, zalaminovaná a můj partner mi je bude přednášet pro uklidnění

    OdpovědětVymazat
  3. A pak kolem padesátky dostaneš takový žlučníkový záchvat, z přežírání, v jehož světle je každý porod procházka růžovým sadem, to jen tak pro úplnost

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Ale zase Ti po něm naštěstí nezůstane žádný mimino....

    OdpovědětVymazat
  5. Fakt si mě pobavila a naprosto souhlasím, obzvlášť s tou bolestí - po porodu jsem měla ledvinový kámen, bolela mě záda a řezání při močení, vzala jsme si paralen a vyrazila k urologovi, ten na mě - vy jste tak na nemocnici a já na něho hleděla jestli to myslí vážně vždyť mi nic moc není, no nakonec mě nechal jít domů se slovy vy ženy vydržíte víc jak my muži

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Já bych ho brala, říkala jsem ti, že jsem slepičí typ

    OdpovědětVymazat
  7. Jestli to je opravdu tak, tak to abych šla zplodit nějaké to dítě

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: ale mám tebe a jsem plně připravená na to co mě čeká

    OdpovědětVymazat
  9. [1]: ale mám tebe a jsem plně připravená na to co mě čeká[2]: to je správný přístup [3]: nene žádný žlučníkový záchvat nebude, přežírání je minulost[5]: železná žena [7]: tak šup šup, pak chci fotku

    OdpovědětVymazat
  10. Super, díky za povzbuzení. O porodu a mateřství mám jen ty nejhororovější představy, tak jsi mi to teď potvrdila...Bojím, bojím, bojím . Proč vůbec lidi chtějí rodit?

    OdpovědětVymazat