sobota 10. června 2017

Helga hubne II.

Dostala jsem jídelníček, zajásala jsem, jídla lehká na přípravu a všechno celkem "normální". Žádný "bez mouky" nebo "bez mlíka" nebo "bez všeho", prostě od všeho je tam něco, i když asi tak 1/2 množství, než jsem byla zvyklá. Nebudu se rozepisovat, jak jsem nevěděla, co je Quinoa a Tilápie, ale spíš shrnu svoje dojmy z prvních dnů nového jídelníčku:

Den 1. Jsem plná energie, cítím se báječně, ta nová strava mě nabíjí... hovno! Tak tahle otřepaná fráze, která vypadne snad z každé hubnoucí osoby je mystifikace a lež. Je mi zle, hladina cukru mi klesla do záporných hodnot, bolí mě hlava, poslala jsem asi už tři lidi v práci do hajzlu. Jdu spát v osm hodin, protože nemám sílu žít. Převaluju se v posteli, nemám sílu ani usnout.

Den 2. Odpočítávám hodiny, minuty, sekundy do dalšího jídla. Kolegové si tajně po mailech rozeslali šifru: 6,9,12,15 - to jsou hodiny, kdy jsem po jídle, tudíž se mnou můžou řešit svoje požadavky, aniž bych je poslala do hajzlu. Přestávám se dívat na TV, protože buď u nás běží pořady o vaření, nebo reklamy na jídlo a to nedávám. Jdu spát v půl deváté, abych zahnala myšlenky na ledničku.

Den 3. V práci se slaví. Máme koláčky a medovník. Klávesnice je nasáklá mými slinami, vidím dvojmo a stahovacím páskem jsem se přivázala k noze stolu, mám pěnu u huby, vrčím a občas i štěknu, když jde někdo kolem.


Den 4. Vařím si rizoto z 25 g rýže- pro představu to je asi 1 polévková lžíce, vodu osolím vlastními slzami nad tím plýtváním energií. Zase pozitivní je, že toto množství mě nutí k jisté hospodárnosti. Každé jednotlivé vysypané zrníčko seberu ze země, z linky, ze dřezu, jakmile bych přišla o 10 zrníček rýže, sníží se mi o čtvrtku můj dnešní oběd. Sběrem ze země si jídlo obohatím ještě i o pár kočičích chlupů, sice to není žádné terno, ale taky zasytí. Samozřejmě porce je doplněna masem a zeleninou, na konci je z toho včetně chlupů celkem slušná porce.

Den 5. V práci se zase slaví, na stole jsou chlebíčky. Snažím se od nich duševně oprostit, medituju u stolu. Hledám vnitřní sílu, hledám vnější sílu, provádím dechová cvičení. Odolala jsem koláčkům, odolám i chlebíčkům.

Den 6. Vařím Quinou, dětem tvrdím, že je to něco jako kus-kus. Zora si to prohlíží a konstatuje, že to vypadá jak ty špunty z ucha z náušnicové dírky, to co vypadne, když si mění náušnice. Tím mi to tedy trochu znechutila, ale mám takový hlad, že bych sežrala i ty špunty z uší.


Den 7. Už jsem si na malé porce celkem zvykla a mám asi o 1cm menší břicho a to mě mírně žene kupředu, ještě takových tisíc týdnů a je to. Dokonce jsem už trochu i nakazila Zdendu. Štrachal ve špajzu, a slyším jak hudruje, že ve všem je skrytý cukr. No a pak si šel opéct klobásu, tam prý žádný cukr není..

Tak a já pokračuju dalších 1000 týdnů, připravená ty ušní špunty jíst do smrti smrťoucí. To by bylo, abych to svoje tělo nezdolala!


Hubnutí zdar!

7 komentářů:

  1. Soucítím s Tebou, my jsme v práci taky hodně slavící a těžko se odolává, chlebíčky, dorty, pizzy a KFC, což je ta nejhorší prasárna...

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce a přeji velmi pevnou vůli! Stravovat se zdravě není lehké v dnešní době, o to více se snaha cení. Hlavně jíst minimálně 5x denně!

    OdpovědětVymazat
  3. Držím palce, držte se dál, určitě to zvládnete!

    OdpovědětVymazat
  4. Já obdivuji vůli, protože když ta je, tak to jde. Já to vydržím vždy tak pár dní. Pak se někde něčeho dobrého nezdravého nacpu a konečná.

    OdpovědětVymazat
  5. Šmarjá, tady Ti všichni drží palce, kdežto já Tě upřímně lituju...
    Já na hubnutí používám metodu přežrání.
    Najdu si něco neskutečně sladkého, třeba turecký med, přežeru se skoro do poblití a věř, že si pak minimálně týden na sladké ani nevzpomenu
    Jo a podobně prý funguje lžička medu těsně před spaním.
    No, vlastně úplně stejně.
    Stejně blbě...
    Víš, jak je pak člověk naslazený, tak neví, co by sežral.
    Pytlík brambůrek, solený buráky, šišku uheráku...
    No nic, quinoa mi nechutná, pohanka je hnusná a kuskus neumím.
    Zítra budou celozrnné těstoviny.
    Ono to je na prd, ale aspoň ten pocit...

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem přišla na nejlepší metodu hubnutí. Je třeba se pořád vydatně opalovat. Co je opálený, to je hubený neboť tmavá barva zeštíhluje

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám taky vůli, odpírám si třeba sladké, nejím žádné zákusky ani nic sladkého, přestala jsem sladit kafe a mám radost, když je váha zase na 65 kg.

    OdpovědětVymazat