čtvrtek 23. prosince 2021

Nebezpečně klidné Vánoce

Ochraptělý hlas z reklamy na Planeo Elektro oznamuje další lákavou akci.  "Tak dlouho se chraptí do televize, až se hlasivky utrhnou" proběhne mi hlavou. Na mobilu mi pípla sms, Kvítek je pozitivní. O týden později jsme pozitivní i my se Zorou. Ano, chtěla jsem klidné Vánoce, ale až zas tak klidné?

Mám spoustu času sledovat pohádky a symptomy.  Třetí den s radostí hlásím rodině, že tentokrát za moje nepovedené obědy už nemůže moje nešikovnost, ale ztráta chuti a čichu, podávám jim pak jídla silně nedokořeněná anebo překořeněná. Nestěžují si, prý to není žádná změna. 

Čtvrtý den čichám po domě spálenou gumu. A je to tady, mám ty zvláštní čichotiny, o kterých jsem slyšela od jiných lidí. Člověk s covidem prý cítí divné neexistující zápachy. Źádný čichotiny, na Kladně už pět hodin hoří skládka pneumatik. 

Zítra je Štědrý den. Štědrý večer proběhne online s našima, tím jsme se vyhnuli tomu, že si budeme vzájemně nadělovat dárky až v lednu. Ale nejlepší dárek bude synovec, kterého mi chystá nadělit ségra, už se všichni moc těšíme. Kvítek počítá, až bude jeho bratranci osm let, tak on bude mít už řidičák,  vezme ho někam na pěkný výlet autem nebo na motorce. Když jsem to sdělila sestře, moc se netvářila. 

A kdybych už letos nic nesesmolila, přeji všem svým pěti věrným čtenářům, stejně klidné Vánoce, jako máme my, a hodně štěstí a zdraví v Novém roce.





13 komentářů:

  1. Tak to moje pár týdnů staré přání radši chytit covid se povedlo tobě! To mě moc mrzí. Snad si alespoň vychutnáš ten klid, když už to s chutí a čichem není tak slavné. I když spálený pneumatiky jsi dala, tak třeba dojde i na to cukroví :-) Tedy klidné svátky a mírný průběh! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, byly to asi nejklidnější svátky co jsem zažila, nestěžuji si, průběh dobrý, cukroví jsem radši nepekla, máme skoro všichni problém s váhou, zbytečné pokušení, a dobře jsem udělala, Zdenda si pochvaloval, že ho letos nepálila žáha.. :-)

      Vymazat
  2. Milá Helgo,
    myslím, že nás čtenářů je daleko víc, jen já a moje ségra jsme už dvě. 🙂
    Tak to v klidu zvládněte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) už jen kvůli vám to dává smysl psát, děkuji, zvládli jsme to

      Vymazat
  3. Ale ne! Soucitim, my jsme si covid rozbalili po lonskych Vanocich. Doporucuji brat to t lepsi stranky - s prichuti spalenych gum se vetsinou nejen ze neprovozuje vanocni obzerstvi, ale dokonce se hubne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tím hubnutím si nejsem tak jistá, tlačím do sebe jídlo, i když ho necítím, mně by pomohlo leda tak sešít hubu a to ještě není jisté, jestli bych si ani pak necpala jídlo třeba do uší.

      Vymazat
  4. Helgo, hezké Vánoce Tobě i rodině. Tak to nějak probojujte a Nový rok vykrocte zdraví:) Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Omikron má co vylepšovat, když spálenou gumu jsi dala :-). Krásné svátky.

    OdpovědětVymazat
  6. Přeji hlavně brzké uzdravení ♥ Dostal mě ten pach spálené gumy :D Mě naštěstí při covidu ztráta čichu ani chuti nepostihla, zato mě šíleně bolela hlava, a na tu bolest nezabíraly žádné léky...

    OdpovědětVymazat
  7. Přeju vám, ať jste brzy zase negativní! A hodně štěstí do nového roku!

    OdpovědětVymazat