sobota 11. září 2021

Měsíc v kostce

Pořád si po home officu nemůžu zvyknout na kancelář, na lidi. Chodíme teď 3 dny práce 2 dny home office, je to takový hezký balanc a moc se mi to líbí. "Tak jsme zase tady" Zdravím se s kolegy, plachost v jejich výrazech vzbuzuje obavu, aby se při pozdravu nerozprchli jako srny. Vyhodím rok prošlé ovesné vločky z šuplíku a nechávám se příjemně roztěkávat různými zvuky kanceláře, kterým jsem odvykla. Při prvních soustech v kantýně si vzpomenu, proč jsem si do práce nosila vlastní jídlo. Najednou je to všechno zpátky, je to nové a přece staré. 

Zora nám oznámila, že po prázdninách kluci ze třídy dorazili s úplně zmutovanými hlasy, ach to dospívání. 

Instalovali jsme do dveří kočičí dvířka. Hlavním důvodem bylo to, že nechceme už dělat vrátné kocourovi. Zdá se, že kočky v okolí to brzy prokoukly a stali jsme se oblíbenou kočičí restaurací. Teď už víme, proč se prodává ještě dražší varianta dvířek s čipem který pustí jen tu jednu vaši kočku. Ponaučení pro všechny, kteří plánují kočičí dvířka, kupte dvířka s čipem. Vyplatí se to. To co jsme ušetřili, už jsme utratili za  enormní spotřebu granulí.

Pochcípaly mi rybičky, koupila jsem krevety, šneka a dvě mušle. Mušle se zahrabaly do půdy, šnek a krevety se schovali za rostliny. Aneb jak utratit 750 Kč za nic. Okolo akvária mlsně přechází kocour a Zdenda. Kocour by je sežral hned, Zdenda odměřuje, jestli už mají krevety jateční velikost.

Během homeofficů jsme si doslova odrovnali kávovar. Zdenda už dva měsíce sjíždí youtube videa s recenzemi kávovarů a mlýnků. Neuvěřitelné, jakou vědu z kafe dokážou lidi udělat. Propadl tomu dokonale, dokáže hodiny vyprávět o beztlakovém porta filtru,  Demonstrativně jsem si uvařila turka. Když jsem ho vzkřísila, prohlásil, že jsem barbar.

Když už mě asi potřetí v centru osloví divný mladík v mikině, že vybírá na hendikepované lidi, dojde mi trpělivost a upřímně mu sdělím svou domněnku, že je to podvodník. Naštve se. Je to divná doba, 9 z 10 pouličních výběrčích charity jsou podvodníci. Říkal to Janek Rubeš, nebo něco podobného říkal. A co řekne Janek, to je pravda pravdoucí. Chtěla jsem být kladenský Janek.  Tenhle výběrčí  byl zrovna asi pravý, později si proklepnu na internetu nadaci a jeho povolení. Ach jo. Žena zákona se zmýlila. Poslala jsem odpustek na účet charity, karma vyčištěna, žijeme dál. Kvítek byl se mnou a nezapomněl tento hanebný čin sdělit hned druhý den ve škole.

Takže pracuju, restauraci pro kočky provozuji, pěstírnu krevet jsem založila, mám doma rodícího se kafe-nácka a příště si nejdřív charitu ověřím, než ji pošlu do hajzlu a jak jste se měli vy?

Takže tak,

Vaše Helga 

 

Naše kočičí restaurace, vlevo návštěvník, vpravo Pošuk


Helga-Gump krevetí farma









14 komentářů:

  1. Zdravím Helgo,
    Tak to jsi měla takový hranatý měsíc... V kostce. ;-)
    To mně Měsíc zářil každičký den na světlé zítřky. :-)

    V mém oboru zatím nikdo žádný způsob homeoffice nedokázal převést do praxe... Někdy (když mě pacienti zrovna ser. štvou), je mi to líto. Tento týden mi 3 pacienti/tky vymluvili díru do hlavy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano hranatý měsíc :D, je to tak, někde to prostě nejde, leda si zvát pacienty domů.

      Vymazat
  2. Kočičí restaurace mě tedy pobavila :-D A co se kafe týče, tak z máločeho lidi dovedli udělat takovou vědu. Párkrát jsem za své copywritingové éry psala texty ke kávovarům... a nestíhala jsem valit oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. někdy valím oči tak, že už je víc ani valit nemůžu

      Vymazat
  3. Aach, dva dny v praci! U nas se jede na full uz od cervna, skoro uz jsem zapomnela na to blaho neprevlikat se a necesat, kdyz jdu do prace do vedlejsiho pokoje. Jinak mate pekny oprskliky, ty kocky! Mozna jsou ty vase az moc pratelsky a zvou si navstevy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako ten náš nevypadá moc nadšeně, že mu tam leze konkurence, dokonce bych řekla, že z toho byl až marodnej, jak mu ty kočky vadí

      Vymazat
  4. Moc bych se na úspory netěšil: Kočičí hackeři prý už dokážou čipy za pár drobných v catcoinech naklonovat :-).

    OdpovědětVymazat
  5. technická lidi, můžete mi někdo prosím napsat, jestli po vás při psaní komentáře zde blogger zjišťuje jestli jste roboti? V nastavení to mám zrušené, ale zdá se mi, že si blogger žije vlastním životem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odkliknout to musím vždycky, ale jízdní kola a autobusy naštěstí hledám jenom výjimečně :-) (Třeba když komentuju na řadě blogů za sebou.)

      Vymazat
    2. Po mně naštěstí nikdo nic nechce - tyhle obrázky jsou nad mojí inteligencí a vyhrává robot, takže bych to předem vzdala.

      Vymazat
    3. děkuji, jsem zjistila, že když nejsem přihlášená do google account, tak to po mně chtělo i na mém vlastním blogu, hanba, tak mě to vyděsilo a začala jsem pochybovat, jestli náhodou nejsem robot a jestli to nechce po mých vzácně příchozích čtenářích totéž.

      Vymazat
  6. Ty krevetky jsou roztomilé. Doufám, že vám nevyrostou :-) My jsme mívali v kuchyni kočky, psa i rostoucí kuřátka, aby jim nebyla v chladných ránech zima. Tak jsem zvědavá - kdo ještě přibyde, dvířka zatím neplánujeme :-) Mějte se krásně a dobré kafíčko .-)

    OdpovědětVymazat