středa 13. dubna 2016

5 největších útrap při hledání rodinné dovolené

Vybíráte rodinnou dovolenou a už si nevíte rady? Připadáte si ztraceni a nechtění? Hlavu vzhůru, jde to, pár tipů:

1. Čtěte recenze hotelů. Nejvíc vypovídající jsou recenze Čechů. S rezervou berte recenze Němců, ti se radují jak malé děti ze všeho, dokonce i z roztomilých švábů lezoucích nad postelemi. Recenze Britů ani nečtěte, ti jsou nespokojení se vším a zejména s tím, že hotel nevaří britská jídla, ale "německá" (tj evropská). Britové nechápou, že nikdo jiný kromě jich nejí brambory s octem a pečené fazole k snídani. Pokud se hodně nudíte, můžete pročítat recenze v polštině, je to celkem zábavné. Doporučuji TripAdvisor, Booking.com.

2. Používejte Google street view na prohlédnutí pláže. Pokud vyrážíte s rodinou a jste plážoví povaleči, celkem stěžejní je vstup do moře. Google street view dokáže odhalit, že pláž je sice 100 m od hotelu, ale je na skalním útesu a do vody se dostanete jen 50m volným pádem z útesu. Je dobré číst recenze lidí, co buď nepracují a píšou si pro radost webové stránky o navštívených místech, nebo pracují a nespí a píšou si po nocích pro radost webové stránky o navštívených místech. Je celkem dobré dočíst se že "pláže jsou zde pozvolné, takže se na nich děti topí pomalu, nebo vůbec"

3. Používejte Google street view na obhlédnutí okolí ubytování. Ubytování se leskne mnohdy vší krásou a čistotou, ale zejména řecké ostrovy ale asi i jiné destinace, kde jsem ještě s google street view nebyla, při umístění panáčka za zdi hotelového areálu, toho oranžového pěkného panáčka upřímně lituji. To platí pro rodinnou dovolenou. Pro dobrodruhy naopak nedoporučuji používat street view a okolí ubytování prozkoumávat na vlastní pěst, to co je pro rodinnou dovolenou negativní, je pro dobrodruhy 100% pozitivní zážitek.

4. Pevné nervy. Máte-li 2 děti. Ani nehledejte na netu. Pokoje se 4 lůžky, nebo alespoň 2 lůžky + 2 přistýlkami prostě neexistují. Pokud takový existuje, už je obsazen. Není-li obsazen, většinou na tripadvisoru najdete několik pozitivních recenzí německých turistů radujících se nad krásnými švábíky. Ideální je konzultace s cestovními agenturami v místě vašeho bydliště, které dealují podpultové zájezdy pro 4 členné rodiny. Obvykle s palandou bez zábrany, tudíž je velká šance, že se vrátíte jako tříčlenná rodina a další roky bude problém s kapacitou hotelů pro vás vyřešen.


5. Kempy. Ano, netušili jste, že tam jednou skončíte, nebo možná je máte rádi, beru, ale od 2 a více dětí nahoru se kemp stává jediným místem pro složení hlavy v přímořských zemích. Doprava vlastní, jídlo vlastní. Během cesty je asi největší zábava žonglovat v autě s konzervami a šermovat se šiškami salámů.

1 komentář: